NederlandsEnglish

Hans Kedzierki,
Voorzitter Raad van Bestuur Medisch Centrum Alkmaar:

"Richard heeft voor het MCA in een jaar tijd buitengewoon snel en onconventioneel een diagnostisch centrum en polikliniek neergezet, waardoor wij onze belangrijkste concurrent een stap voor bleven. Richard kan mensen overtuigen, enthousiasmeren, dingen goed regelen en hij is goed in staat om buiten de klauwen van de interne bureaucratie te blijven. Zijn aanpak is fris: geen dikke pakken papier, geen plannen van aanpak die niet te lezen zijn. De opdracht was voor hem helder en die heeft hij dan ook gerealiseerd. Het aantal klanten overtreft de verwachtingen." (www.dc-heerhugowaard.nl)

Raymond Cloosterman, ceo Rituals:

"Door de sterke groei van onze organisatie moet je ook steeds kritisch naar je eigen functioneren blijven kijken. Richard heeft ons daarin goed begeleid. Met Management Drives als techniek heeft hij ons managementteam en de besluitvorming tegen het licht gehouden. Richard bleek voor ons een uitstekende moderator, die de soms gevoelige zaken met een glimlach op tafel weet te krijgen. Zo wordt alles wat gemakkelijker bespreekbaar." (www.rituals.nl)

Nico Eijkelenboom, directeur VBI:

"Richard heeft tien jaar geleden voor ons het interim management van een van onze fabrieken gedaan. Daarnaast coacht hij al jaren een aantal plant- en productiemanagers. Hij heeft ze vooral een stuk zelfreflectie bijgebracht. Ze hebben geleerd hun emoties beter te reguleren, hun incasseringsvermogen te vergroten, en hun managementvaardigheden zijn op een hoger plan gebracht. Hij heeft eraan bijdragen dat jonge, nieuwe managers geslaagd zijn in hun functie, en niet onderweg door allerlei krachten te vroeg zijn gesneuveld." (www.vbi.nl)

Bart van Kasteren, (Manager Amerikaanse Farmaceut):

"Ik had een carrièrecoach nodig, iemand die naast me ging staan. Zo iemand is niet zo gemakkelijk te vinden, want er zijn niet zo veel goede carrièrecoaches. De CV van Richard stak echter met kop en schouders boven die van de andere mogelijke coaches uit. Hij kijkt veel meer vanuit een businessperspectief naar je, terwijl andere coaches veel meer op vaardigheden zitten of op hoe je je voelt. Richard heeft een schat aan ervaring en die kan hij goed overbrengen op mensen van mijn leeftijd – ik ben 38. Zijn kracht is complexe zaken terug te brengen tot de essentie en hij helpt je de patronen te doorgronden. Hij kan goed luisteren en zich een beeld vormen van de situatie. Het heeft me goed geholpen om mijn zelfbewustzijn te vergroten en mijn carrièrepad scherper te krijgen."